lördag 17 januari 2009

Skridskor på Stora Rängen

Idag blev det en skridskotur igen. Vi åkte från badplatsen vid Stavsätter i norra delen av Stora Rängen. Isen var bitvis lite gupplig men längre ut på sjön var den finare. Det låg bara lite, lite lös snö på isen. Vi högg i isen med ispiken men lyckades inte komma ner till vatten. Det var minst 15-20 cm is.
Vi började att åka med motvind, men med solen i ansiktet.

När vi åkte tillbaka hade solen försvunnit, men då var det medvind i stället. Det är otroligt vilken stor skillnad det gör med mot- eller medvind, trots att det inte blåste mycket.


Efter en dryg timmes skridskoåkning avslutade vi med att göra en liten eld och grilla korv. Det var lite snålblåst och solen ville inte komma fram igen så vi blev ganska kalla, trots elden. Härligt att vi fortfarande kan få med oss alla barnen. Idag var det små försiktiga protester innan vi åkte hemifrån, men vi hörde inte så bra på det örat just då. Väl ute verkade alla nöjda.

Dagen avslutades med att vi bjöd goda vänner på god mat och spelade spel. Vi spelade Rita & gissa och Wii-spelet Gitarr Hero World tour. Nu sover barnen gott och jag ska gå och lägga mig.

Andra bloggar om: , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det där såg väldigt härligt ut!
Vart ligger det?

Det bästa med att vara ute är FIKAT på alla sätt och vis.

Ha en skön dag!

Camilla sa...

Det ligger ungefär en mil söder om Linköping.

Håller med dig, Viola, om att fikat är det bästa. Det smakar så mycket bättre ute.