onsdag 7 januari 2009

Mjukstart på den nya terminen

Idag mjukstartade jag med att jobba en förmiddag. Det var en lagom start. Barnen har studiedag idag så dom börjar inte förrän i imorgon.

När klockan var två så var det bara jag kvar hemma. Var och en är iväg med sina kompisar och Mannen är på jobbet. Jag blir lika förvånad varje gång det inträffar. Oftast är det ju någon hemma eller åtminstone något som jag måste göra. Nu hade jag plötsligt två timmar helt för mig själv då jag kunde göra precis vad jag ville. Nu har jag ägnat en timme åt att tvätta och stryka och att läsa några bloggar. Återstår en timme, då jag tänkte läsa ut en bok och skriva en lista för kvällens familjestädning.

Det är onsdag jämn vecka och då har vi bestämt att vi ska städa ihop i en timme. Det har fungerat bra de två gånger som vi hunnit prova. Jag skriver en lista med vad som behöver göras och så kör vi igång. Det som hinns med på timmen, det hinns. Resten blir kvar till en annan gång, men man hinner rätt mycket när man är fem personer.

Andra bloggar om: , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Familjestädning lät som en bra idé. Vilka saker brukar du ta med på den listan?

Camilla sa...

Det varierar lite vad som står på listan och allt kanske inte alla kan göra.
Idag står det sortera tvätt, hänga tvätt, torka golvet i några rum, städa toaletterna, dammsuga i några olika rum, vattna blommor, plocka upp legot. Får se om jag kommer på något mer.