torsdag 22 januari 2009

Cykel på service

Min cykel har knakat ett tag. Jag har smörjt kedjan, men det har bara blivit minimalt mycket bättre. Den senaste veckan har den knakat förskräckligt. Folk tittar efter mig. Ibland hoppar tramporna fram ett snäpp och ibland känns det som att dom nästan låser sig. Nu vågade jag inte cykla på den längre eftersom risken att bli stående mitt emellan jobbet och hemma kändes överhängande.
I morse lastade jag in cykeln i bilen. Hurra för vår minibuss, där man hyfsat lätt rullar in cykeln stående i mitten. När jag kom till jobbet kollade jag på nätet och såg att cykelverkstan hade öppet. Strax före förmiddagsfikat så åkte jag iväg till verkstad 1.

Jag lastade ur cykeln från bilen och gick fram till dörren. Den var låst! På skylten bredvid stod öppettiderna och det borde varit öppet, men det var det inte. Ok, jag lastade in cykeln igen och åkte till nästa cykelverkstad/affär. Jag lastade ur cykeln och gick fram till dörren. Lagom framme så insåg jag att detta är mer en affär än en vekstad. Alltså hade dom inte öppnat än!

Lastade in cykeln i bilen igen. Muttrade några väl valda ord och åkte tillbaka till verkstad 1. Nu gick jag och kollade först innan jag lastade ur cykeln. Nu var det öppet. Troligen hade han som jobbade där fikarast förra gången.

Man skulle nästan kunna tro att det är måndag idag, men det är det som tur var inte. Nu är jag utan min cykel ända till måndag. Ingen vardagsmotion på flera dagar, men jag får trösta mig med att cykeln kommer att bli som ny!

Andra bloggar om: ,

Inga kommentarer: