onsdag 1 januari 2014

Nytt år!

Jag sitter och läser vad jag skrev på bloggen för ett år sedan. Då skrev jag om fyra nyårsmål som jag siktade på att uppnå under 2013. Nyårslöften låter så tungt, mål att sikta mot låter mer positivt. Hur har det då gått?

- Ha minst två vegetariska matlådor i veckan och servera minst en vegetarisk rätt i veckan hemma. Matlådorna har gått bra. Det ha kanske inte varit två vegetariska matlådor varje vecka, men många veckor har det varit fler än två. Vegetariskt hemma till familjen går lite si och så, men jag jobbar på det.

- Spela mindre mobilspel och i stället läsa fler böcker och handarbeta mer. Det har väl gått halvbra. Jag spelar mindre, men fortfarande lite grann. Jag har läst en del böcker och jag har satt igång med en stickning. Dessutom har jag gjort en del annat pyssel så jag känner mig nöjd ändå.

- Springa milen på blodomloppet på under en timme. Det gick inte i år. Just då förstod jag inte varför det gick så jättetungt. Någon månad senare fick jag svaret då jag fick veta att jag hade ordentlig järnbrist. Nu efter ett halvår med extra järntillskott känns det mycket bättre, så jag gör ett nytt försök 2014.

- Ta geocachen Challenge for 20(13). Det innebar lite planerande av några utflykter och några extra besök på spännande platser, men det var inte jättesvårt. Cachen kunde loggas i början på augusti.


Det har känts ganska bra att ha några mål att jobba mot. Jag har trots allt tänkt på dom ibland och tagit ett litet extra tag för att jobba åt rätt håll.
För 2014 har jag inte satt upp några så tydliga mål. Jag har ett mål uppsatt i scoutledarutbildningen som jag går och det får räcka som mål för 2014. Det är lite luddigare att förklara, men tydligt för mig. Det där med vegetarisk mat kommer jag att fortsätta jobba med, men delvis på ett annat sätt. Jag återkommer till det i ett annat inlägg.

Då är förra året sammanfattat och avslutat. Nu njuter vi av det nya och ser vad som händer.

1 kommentar:

Trillingnöten sa...

Det där vegetariska låter ju jättebra att det gått! Vi ska också försöka mer sånt nu också. Gott är det faktiskt!