onsdag 2 maj 2012

Träff med geocachare

Igår var det dags för stor träff för geocachare. Det var samling vid parkeringen vid rökstenen. Många förväntansfulla personer dök upp. Någon pratade om 40 bilar så det borde innebära i storleksordningen 100 personer.
Precis klockan 11 var det dags att kasta sig iväg ut i skogen för att jaga de 42 nya burkarna som var placerade i skogen söder om Väderstad. Vi slog oss ihop med kompisarna så att Martin och deras 10-åring kunde ha sällskap av varandra. Grabbarna är mer intresserade av att hitta bra pinnar att slå med och att diskutera äventyrsspel, men de travar med i skogen. Vi övriga fyra vuxna letade burkar.

Gömmorna var placerad mitt i skogen. Det var bara att gå över stock och sten och genom kärr. Det blev ett par timmars promenerande innan det var dags för återsamling för lunch. Under lunchen delades det ut några priser och tröstpriser.

Efter lunch samlade vi ihop oss igen och tog några enstaka cacher till i skogen och några stycken utmed vägen hem. Totalt slutade dagen med 25 loggade cacher och framför allt hade jag haft trevligt under tiden och träffat både välkända och nya människor som gillar att leta geocacher.

3 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Kul! Hur många cacher tror du att ni har "fångat" under er tid som cachare?

Mamma Vilja sa...

Ja, jag funderade på samma. Hur många loggar har ni?

Camilla sa...

1194 stycken har jag tagit. Min man har tagit några hundratal ytterligare. Det finns mycket statistik kring detta, men det får nog bli ett eget inlägg.