lördag 26 maj 2012

Vårmarknad

Idag har Engelska skolan i Linköping haft sin årliga vårmarknad. Varje klass ordnar ett eller flera stånd. Det är allt från enklare lekar och loppisstånd till de mer avancerade där de säljer nygrillade hamburgare, fika, sockervadd eller blommor. Dagen är obligatorisk för barnen och så får de ledigt en annan dag i stället. Pengarna som varje klass tjänar går till klasskassan.
För Martins klass var det första året de var med. De hade ordnat flera bord med olika typer av lekar som bollkastning, dart osv. Man betalade en slant, fick kasta och kunde vinna godis. Martin var med på den enarmade banditen. Tre barn hade fem frukter var framför sig. De höll för ögonen och tog var sin frukt. Om alla tre tog samma frukt så vann man godis (borde kanske varit en frukt?)
Cissis klass sålde hamburgare och gjorde hennatatueringar. Hamburgarna åt vi som lunch. Hennatatueringen var jag tvungen att prova också, så jag beställde tassar på benet. Jag har inte provat sånt förut, men det ska tydligen försvinna om några veckor. Tur att det inte sitter för evigt! Det blev i alla fall söta tassar på benet. Nu måste det vara varmt väder de närmaste veckorna så att jag kan ha korta byxor.

Vårmarknaden är en trevlig tillställning som fyller en massa syften. Eleverna får planera och genomföra en uppgift tillsammans. Förhoppningsvis resulterar det också i en vinst till klasskassan. Under dagen har barnen trevligt när de minglar runt och tittar vad de olika klasserna ordnat. Och inte minst så har vi föräldrar som minglar runt också väldigt trevligt. Jag lär känna de andra föräldrarna i klassen lite bättre och jag möter en massa andra bekanta som har barn i andra klasser på skolan.

1 kommentar:

Cicki sa...

När mina barn var gick i skolan bodde vi i en halvstor by utanför Sundsvall. Där var det också mycket sådana arrangemang. Det var alltid lika kul och nästan alla ställde upp mangrant. Saknar faktiskt ibland den där bygemenskapen som fanns.