onsdag 9 maj 2012

Lyckat scoutmöte

Ibland lägger jag timmar på att förbereda ett scoutmöte och det blir kaos. Idag ägnade jag det några minuter och det blev kanon! Vad lär jag mig av detta?

På dagens möte skulle scouterna få möjlighet att ta några märken genom att visa att de kan hantera ett stormkök och att göra knopar. Jag tänkte att bara ett fåtal var intresserade av att göra knopar och att ta märke. Det visade sig att alla ville lära sig knopar och att alla tyckte det var jättekul att få visa vad de kunde.
Förutom att öva knopar och att visa vad de kunde fick de i uppdrag att lära sig minst en ny art. Jag la fram ett antal böcker om träd, blommor, fåglar och insekter. Det gällde alltså att hitta en art i naturen och ta reda på vad det var och lära sig den. Även detta blev uppskattat och engagerade ungarna.
Avslutningsvis lekte vi en lek som jag förberedde för ett par år sedan. Bara att leta fram det gamla materialet och köra favorit i repris. Smidigt och hur bra som helst!

Ibland börjar jag tröttna på livet som scoutledare. När det krånglar och mötena blir kaos så känns det jobbigt, men sånna här dagar känns det kanon! Det ger så mycket energi tillbaka när scouterna är intresserade och nöjda.

1 kommentar:

Trillingnöten sa...

Vilken härlig känsla det är när allt flyter och det blir nästan bättre än man tänkt! :)