måndag 21 juli 2008

Tillbaka från Tyskland och Danmark

Nu är jag tillbaka i bloggvärlden efter en utflykt i den "riktiga" världen. Vi har varit på bilresa i Tyskland och Danmark. Det var en ganska oplanerad resa, men det blir mer spännande så. Dagen innan bokade vi boende för de första nätterna och sen löste sig resten.

Vi har tittat på en fladdermusutställning och fladdermössens grotta där de sover i vinter. Detta var i den tyska orten Bad Segeberg där vi bodde tre av nätterna.

Vi har besökt några olika turistfällor vid kusten där vi konstaterade att det inte är lika smidigt som i Sverige att ta sig ner till vattnet. Det kostar pengar att gå ut på stranden över huvud taget och det var vi inte så roade av att betala bara för att få strosa lite vid vattnet. Det var ingen badvärme.

Vi har besökt Hamburg och tittat på deras STORA hamn. I den gamla hamnen som inte används mer av sjöfarten byggdes det för fullt. Dels snyggt designade lägenheter och dels kontorsbyggnader. Det kan inte vara billiga hyror där. Jag fick också se konkurrenten SAP:s huvudkontor som låg där (Oao vilken turistattraktion liksom, men lite kul).
En god eftermiddagsfika på Star Bucks blev det också. Deras morotstårta var underbar! Utanför stod en levande staty. Spännande att människor kan bli så statylika. Hon hade till och med grå kontaktlinser så hon såg verkligen grå ut.


En del av spelhyllan i en pyteliten leksaksaffär.

Det blev också några besök i leksaksaffärernas spelhyllor som såg helt annorlunda ut än de svenska. Det fanns otroligt mycket spel och då var det inte bara barnspel utan gott om familjespel. Vi köpte några stycken, några kända och några okända. Tyskarna är bra på att göra bra familjespel.

En bit av Sverige i Lego.

På hemvägen var vi en dag på Legoland. Ett otroligt välgjort turistmål. Mycket barnvänligt, men kul för alla. Man kan gå där länge och titta och ändå hitta nya detaljer och nya legofigurer. Jag gillar egentligen inte berg och dalbanor, men dom här är kul för det finns så mycket att titta på och det går inte bara ut på att åka fort och hit och dit. Dessutom gillar jag att alla åkgrejer är gratis efter att inträdet är betalt. Det är så himla smidigt att slippa fundera på vad man kan åka. Det är bara att åka det man har lust med.

Det gäller att tanka på rätt mack! (Macken heter Hem)

Vädret kunde varit bättre under resan, men å andra sidan är det bra om det är bra väder när man är hemma. På resa hittar man ju på saker ändå. Det blev inget badande men det kan vi ju göra hemma.

Idag lagar vi AC:n på bilen så nu kan det få bli varmt! Nu vill vi ha sommarväder och inte mer regn.

Andra bloggar om: , , ,

3 kommentarer:

Maria sa...

Låter som ni hade en spännande och fullspäckad resa! Ser fram emot lite fler bilder vid tillfälle!
Och vädret ska ni inte vara ledsna över, det har inte varit så skoj i Svedala heller.
Skriver Maria som just passerat Kolmården, på väg hem från jobbet.

Camilla sa...

Kul att kunna surfa på tåget. Då är det ju lätt att få tiden att gå.

Vi har inte tagit jättemycket kort, men några till finns det förståss.

Sara sa...

Va skoj att vara ute och resa! Och va skoj det är med barnspel online!