onsdag 23 juli 2008

Cykeltur utmed Göta Kanal

Idag följde Cissi med en kompis till deras stuga. Så var vi bara fyra kvar. Fyra cyklar kan man få med på och i vår bil, åtminstone än så länge när Martins cykel inte är så stor. Vi stuvade in och på cyklarna och packade fikat. Efter lunch åkte vi med bilen till Berg. Därifrån cyklade vi utmed Göta Kanal in till Ljungsbro och tillbaka.

Det var många människor utmed kanalen. Så många att vi hade svårt att leta efter två av geocacherna som vi tänkt hitta. Gömmorna ska ju förbli hemliga. Dessutom tittar folk så konstigt när man kryper runt och letar för ingående. Vi får återkomma när det är sämre väder.

Vi tittade på några spännade slussningar. Det är ju alltid intressant att titta på slussningar, men idag var de annorlunda. Det första vi fick syn på var slussning av ett hus! Jag har sett många slussningar förut, men aldrig av hus. Det var en friggebod med bastu som var byggd på en rejäl flotte. Ekipaget drevs framåt av en gammal armebåt. Troligen var det något som kanalbolaget ville flytta för de två grabbarna var klädda lika dant som slussvakterna.

Efter att vi tittat färdigt på huset så inser vi att i nästa sluss ligger en kajak. Det har jag inte heller sett i slussarna förut. Det var en tvåpersoners kajak med ett extra barnhål i mitten. Sådana är ju rätt stadiga så det verkade gå bra.

Efter en skön fika- och badstund på en brygga så cyklade vi sista biten en bit ifrån kanalen. Där lyckades vi i alla fall hitta en geocache.

Andra bloggar om: ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Vi var i Berg och tittade och fikade i tisdags kväll. Då var det sportbilsträff, så vi pratade med kusin Leif och beundrade hans Porsche Boxster S ännu en gång. Mums! /Gunnar