fredag 11 juli 2008

Böcker A-Ö: C

Nu ska jag hänga med på Malins bokutmaning. Denna veckan är det bokstaven C som gäller. Det gäller alltså att skriva om en författare och en bok som börjar på C. C är ju sån fin bokstav... som Camilla....Cecilia :-)

Mitt minne av vad jag har läst eller sett på film är ju ganska begränsat. Undra varför jag läser böcker egentligen... Tja böcker är i alla fall lättare att minnas än filmer för de varar längre. Ibland minns jag bara känslan i boken. Det kan bli lite svårt när man ska berätta för någon annan om den då.

Hur som helst så hämtade jag min anteckningsbok där jag skriver upp vilka böcker jag läst. Det har jag hållt på med sedan 1990. Anledningen till att jag började med det är naturligtvis min man. Han älskar meningslös statistik (som om inte all statistik är meningslös) och utlästa böcker kan man ju göra statistik av.

Fy, vad jag hade svårt att hålla mig till ämnet idag. Nu börjar jag med det jag skulle skriva:

En författare: Det får bli Corinne Hofman som har skrivit om sitt liv när hon var gift med en massaj. Inga välskrivna böcker men intressant läsning tycker jag. Jag beundrar dom som vågar sånt som låter helt vansinnigt, typ att som vit amerikansk tjej gifta sig med en vit massaj och bosätta sig ute i no-where i afrika.
En bok: Ända sedan 1990 så har jag inte läst en enda bok som börjar på C. Jag fuskar därför lite och väljer Sista chansen av Douglas Adams och Mark Carwardine. Författarna reser runt och tittar på utrotningshotade djur. Alltså djur som i stort sett är utrotade, där det bara finns enstaka individer kvar. Det är ett kapitel om varje djur. Jag tyckte att det var en intressant läsning när jag läste den.

Andra bloggar om:

4 kommentarer:

Maria sa...

Hoffman kommer visserligen från Schweiz, men det är i alla fall spännande att läsa om hennes äventyr i Afrika!

Anonym sa...

Vad avundsjuk jag blir att du kom på att skriva upp din läsning redan då! Jag började först i slutet av 2006, och oj vad jag velat ha det längre tillbaka - det är ju så roligt att läsa!

Camilla sa...

Oj, Schweiz var det ju. Hur som helst så var det ganska utmanande att bosätta sig mitt ute i Afrika med Massajerna.

Maria sa...

Ja, det funkar ju inte riktigt som det gör "hemma". Visserligen gillar jag Afrika skarpt, men jag hade troligen gett upp mycket tidigare än vad hon gjorde. Vet inte om det är imponerande att hon var kvar så länge, eller om det var dumt. Hon har i alla fall en upplevelse som hon och alla läsare aldrig glömmer! :-)