lördag 5 juli 2008

Aktiva semesterdagar

Nu har vi varit två dagar i Oxelösund. Ingen metropol precis men vi köpte familjepaketet med en dag kajakpaddling, en dag på Bodaborg och en hotellnatt. Det lät kul så det var därför vi hamnade i just Oxelösund.

I går morse gav vi oss av, två familjer, nio personer. Första stoppet blev vid hällristningarna i Norrköping som ingen av oss sett trots att vi bor ganska nära ändå. I Oxelösund hämtade vi vår picknickkorg som ingick i paketet, sedan blev det guidning och lunch vid Femörefortet. Det var ett fint ställe och lite halvintressant guidning. Det blir en konstig känsla att gå och titta på en gammal försvarsanläggning och guiden pratar om att "för många år sedan fanns ett land som hette Sovjetunionen", när anläggningen slutade användas för bara 10 år sedan.

Efter lunch var det dags för paddling. Vi plockade ihop en 2,5-manskajak och 6 stycken 1-manskajaker. Det blev en härlig flotta som gav sig iväg. Martin som inte kunde paddla en kajak själv var den halva personen som satt i mitten på 2,5-manskajaken. Vädret var underbart. Det var varmt och i stort sett helt vindstilla. Bättre paddlingsväder kan man inte få! Vi paddlade, fikade, paddlade, badade, lagade mat och paddlade tillbaka. Alla var glada och barnen paddlade jättebra. Jag måste också rekomendera uthyraren Kajak och Fritid som hyrde ut kajakerna. De är väldigt trevliga och hjälpsamma. Jag har varit med på deras kvällsturer med guide två gånger förut och det har varit lika bra.

Idag fortsatte äventyret inomhus på Bodaborg. Där är det äventyrsbanor som man ska igenom för att samla stämplar. Vi var ett barnlag och ett vuxenlag. Vi i vuxenlaget behövde en liten smidig person också så Martin var med oss. Sanningen var väl att dom äldre barnen inte ville ha med honom eftersom han kunde förstöra för dom genom att misslyckas, men det var inte så vi förklarade det för honom.

Båda lagen klarade ungefär 12 banor. Det var någon bana som inte fungerade som den skulle och någon stämpel som kom dit med lite fusk. En del banor var fysiskt krävande och andra var kluriga. Jag tyckte bäst om piratbanan där man använde ledtrådar från tre rum för att till sist klura ut hur man skulle lösta sista problemet.

Det har varit en lyckad helg för både barn och vuxna. En del tyckte bäst om paddlingen och en del tyckte bäst om Bodaborg, men många av oss gillade kombinationen så att vi fick lite av varje.

Andra bloggar om: , , , ,


Inga kommentarer: