måndag 26 maj 2008

Rapport från Öknen

Nu har stora delar av familjen varit på scoutlägret Öken 2008 hela helgen. Det var sandigt!!!

Vi var 140 scouter och ledare som satte upp våra tält i ett sandtag i fredags kväll. Vi fick kämpa lite för att få tälten stadiga i det mjuka underlaget. När man sedan klev upp på en kulle och tittade ut över ökenlandskapet i solnedgången så såg det riktigt häftigt ut.

Under lördagen var det olika program pass som scouterna gjorde under större delen av dagen. Jag och en ledare till ansvarade för sakletning. De yngre scouterna letade i sanden genom att sticka med pinnar i sanden inom en ruta där vi grävt ner saker. Patrullscouterna som är 13-15 år fick i stället leta efter mynt med metalldetektor. Andra stationer var flygande matta (gick ut på att vända på mattan medan hela patrullen fortfarande står på mattan utan att någon trampade utanför), tillverkning av timglas och solur, tillverkning av beduinhuvor, förflytta vatten gemensamt med var sin bit plaströr och några stationer till.
På kvällen var det lägerbål förstås. Denna andra kvällen var det ingen som inte hade sand överallt. Sand, sand och sand. Jag hade gymnastikskor med nät i. När dom började kännas för små så var det dags för tömning.

På söndagen hade vi skräpplockning och sandslottsbygge. Efter lunch kom föräldrarna med picknick-korgar. Alla hjälptes åt att plocka ihop tälten och sedan avslutades lägret med märkesutdelning.

Nu jobbar vi på att bli av med all sand. Vi har skakat och tvättat sakerna som var med, men det kommer att ta tid att bli av med all sand. Jag har fortfarande sand i öronen och då har jag varken rullat i sanden eller spelat rugby, vilket många andra gjorde.
Det var ett kul och annorlunda läger, men det kommer att dröja innan vi planerar ett nytt läger i en sandgrop. Jag röstar för gräs som underlag nästa gång.

Andra bloggar om: , , ,

4 kommentarer:

Maria sa...

Ser häftigt ut. Och nu vet ni hur det känns att tälta i öknen, man hittar sand där man inte visste att den kunde finnas.
Man kan få ganska skoj frisyr när man har sand i håret! :-)

Magnus Runesson sa...

Arktis-tema kanske kunde vara något nästa gång.

Magnus Runesson sa...

Jag har hittat kamlerna som saknades i er öken.

Camilla sa...

Ha, ha, är det där kamelerna är! Jag visste väl att dom fanns i närheten av öknen. Det hade ju varit toppen om dom kommit på besök till oss förra helgen.