lördag 1 september 2012

Skor och morötter

Idag blev det en tur till stan. Bland annat köpte vi skor till Martin. Det gick ovanligt smidigt. Vi gick in i en affär och kom ut med tre par skor, ett par innegympaskor, ett par gympaskor att ha till vardags och ett par inneskor att ha i klassrummet.
Sportaffärer är bra på att ha barnskor ganska långt upp i storlekarna. Det fanns barnskor med skor ända upp till storlek 38. Det räckte i de ena gympaskorna, men inte i dom andra. Jösses, Martin har samma skostorlek som mig nu. Barnskor finns ju med kardborreband eller gummiband så att man slipper knyta. I vuxenstorlek är det inte lika vanligt med sånt. Nu blev det till att lära sig knyta skorna. Vi övade en del i affären för att Martin skulle känna att det fungerade. 
På höstarna är det alltid Bondens egen marknad på stan. Vi åker inte till stan bara för att gå dit, men om vi åker till stan en lördag så passar vi förstås på att köpa grönsaker. Idag köpte vi bland annat morötter. På ICA ser morötterna nästan alltid lika dana ut. Det gör dom inte på Bondens egen marknad. Titta på de söta morötterna på bilden. De har vuxit tätt ihop, omslingrade. De var nog kära i varandra. Nu är de uppätna!

1 kommentar:

Trillingnöten sa...

Vilka söta morötter! Jag älskar att de ser så olika ut :)