söndag 2 september 2012

Kajaktur med två geocacher

Idag har vi varit ute med våra kajaker på en liten eftermiddagstur. Jag tycker det går smidigt att slänga upp dem på biltaket och ge sig iväg och paddla en timme eller två. Kombinationen paddling och geocaching är dessutom utmärkt.

Idag började vi med att lägga i kajakerna vid Vårdnäs. Vi paddlade ut till en geocache på en ö i Stora Rengen. Det fanns flera små fina öar där, bara en liten bit ifrån där vi startade. Vi paddlade runt öarna lite och tittade. Bland annat tittade vi på ett par hägrar som stod på post och vaktade vattnet. Efter det paddlade vi in i en smal passage där man kan komma till Lilla Rengen. Vi paddlade inte hela vägen till Lilla Rengen utan vände efter en stund. Tillbaka vid starten tog vi en fika på bryggan innan vi lastade upp kajakerna på bilen igen.

Resan fortsatte till en annan sjö som är betydligt mindre. Den var högst en kilometer lång och ett par hundra meter bred. I den lilla sjön fanns två öar. Båda behövde besökas för att sedan kunna logga denna geocachen.

Dagens lärdomar om kajakerna:
- Gråmulet höstväder var skönt paddelväder. 
- Det går att komma i och ur på de allra flesta ställen.
- Det vore bra att ha med ett par snuttar rep så att man kan förtöja kajaken, vilket borde vara lättare än att dra upp den på land. (Repen har vi saknat varje gång vi varit ute, men fortfarande inte fått med oss...)

Inga kommentarer: