torsdag 14 juli 2011

Smultronstället

Idag har vi gjort vår årliga resa till Söderköping. Trevlig tradition! Vad man gör i Söderköping på sommarhalvåret, det vet alla östgötar. Man äter glass på Smultronstället!

Smultronstället är ett glassfik där man bläddrar i en tjock meny och dreglar över alla deras glasskapelser innan man lyckas välja någon. En stor del av nöjet är naturligtvis att bläddra fram och tillbaka i menyn och konstatera att fingrarna inte räcker till för att markera alla favoriter som jag ska välja mellan. Cissi konstaterade besvärat att de goda hon ville ha var för stora. Resultatet blev att Cissi och jag delade på glassen på fotot och det räckte gott och väl. Ja, det är en hel munk som ligger i mitten. Sånna gillar inte jag, så den tog Cissi hand om.

Mätta och belåtna delade vi upp oss. Några ville titta i smyckesaffären (gissa vem och det var inte jag), några ville spela minigolf. Jag och svärfar tog en promenad upp för trapporna till utsiktsberget. Syftet var naturligtvis att ta en geocache där uppe, men utsikten är inte fel den heller.

1 kommentar:

Trillingnöten sa...

Vilket underbart ställe! Måste skriva upp om man skulle vara i närheten nån gång:)