lördag 9 juli 2011

Resan genom Europa till Frankrike

Jag har inga planer på att skriva en komplett reseberättelse från vår europaturné, men här kommer några nedtramp lite varstans ifrån.
Basel var en mysig stad. Vi tittade på fina hus, på floden som flöt genom stan och en del annat. Visst har de vackra tak i Basel? Taken såg ut som om dom var gjorda av nonstop.

Kände man sig lite ledsen så kunde man alltid köpa sig en glad gubbe. Härligt skyltfönster!

Ett av de första stoppen i Frankrike var vid en gammal romersk akvedukt, Pont du Gard. Ett mastigt byggnadsverk. Under den rann en flod som man kunde bada i om man hade tagit med badkläderna från bilen. Vi visste inte det innan och orkade inte gå tillbaka för att hämta. Man kunde också paddla kajak under akvedukten utmed floden. Det var många som gjorde. Jag antar att man klev i uppströms och blev upplockad en bit längre ner för alla paddlade medströms.


På kvällen blev det bad i hotellets pool. Detta var ett märkligt hotell som verkade ligga i ett industriområde, men inne på hotellområdet var det mysigt och grönt. Vårt rum låg en trappa upp med terass. Cissi tyckte att det såg ut precis som i Mamma Mia. Den vänliga damen som drev hotellet kunde inte många ord engelska, men det gick bra ändå. Vi förstod varann till slut.

Vad är det för konstiga turister som stannar utmed vägen för att fota ett fält med solrosor? Jo, det var jag det! Jag blev så glad av att se dessa stora fält med solrosor. Det var mäktigt!

I byn Cap d'Agde där vi bodde i några dagar fanns det fina badstränder. Där fanns också spår efter vulkanutbrott. Titta på dessa märkliga klippor som ser ut att ha hamnat på sned.


Frukosten köpte vi i matbutiken och bageriet bredvid hotellet. Färska baguetter varje morgon. Titta på dessa frukostflingor som vi åt. När vi öppnade paketet såg det ut så här. Massor med härliga torkade hallon, jordgubbar och blåbär. Vi köpte med oss ett paket hem också.

Den gamla befästa staden Caracasonne var väl värt ett besök. Mäktiga ringmurar och torn. Enmysig stad att gå runt i. Man kunde naturligtvis köpa spelet Caracasonne i staden Caracasonne. Det fanns dessutom massor med butiker som sålde riddarvapen i mer eller mindre barnvänligt utförande. Martin var helt tagen av allt han skulle vilja ha!

Undra hur många sådana här bilder det finns i semesteralbum världen över. Alla tog liknande bilder utanför Louren. Det såg fånigt ut på håll, men blev ganska kul bilder. Denna roliga fontän hittade vi i Paris. Man blev riktigt glad av alla färger och alla fantasifulla figurer. Alla figurer rörde på sig och sprutade vatten. På bilden syns bara några av alla figurer.


Hotellrummen är inte riktigt byggda för dagens alla elektriska apparater. Vi insåg snart att vi behövde köpa ett grenuttag för att kunna ladda alla mobiler, datorer och inte minst för att kunna koka tevatten.


Allting har flutit på över förväntan trots att vi var nybörjare på att semestra på detta sättet i Europa. Vi har hittat hela tiden (utan GPS) och klarat oss undan krångel med bilen eller något annat. Enda lilla stoppet blev 1-2 timmars väntan på autobahn utanför Hamburg.

2 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Vad roligt! Jag har aldrig varit i Frankrike, men har velat åka. Verkara super och vilket väder ni hade!

Camilla sa...

Ja, vädret var toppen utom en eftermiddag då vi var på ett nöjesfält. Jag kan mycket väl tänka mig att titta ännu mer på Frankrike en annan gång.