måndag 4 juli 2011

Höga berg och en del fåglar

Olika turister ser olika saker på sin väg. En del gillar gamla byggnader och historiska saker. Sånt kan vara intressant i lagom dos. Det jag gillar mest är naturen. Att åka vägarna genom södra Tyskland, Schweiz och delar av Frankrike var verkligen häftigt. Det ena berget häftigare än det andra. Det var djupa dalar, branta bergssidor och mjuka höjder. Vägarna gick genom tunnlar, över höga broar eller slingrade sig längs bergssidan. Jag kan inte se mig mätt på sånt. Någon gång ska jag titta närmare på alperna. Jag vill åka dit och vandra, men det får nog bli i mitt nästa liv då vi semestrar utan barnen.

Kolla in denna bro som vi tittade på i Millau:
Det är Europas högsta bro och världens högsta vägbro. Vi åkte på en väg under bron och stannade på rastplatsen som syns mitt på bilden, under bron. Det var hissnande att titta upp på bron underifrån. Jag är nästan glad att vi inte behövde åka över.


Under denna resan har vi också tittat på fåglar, stora fåglar. Vi har sett massor av rovfåglar segla på termikerna bland bergen, troligen vråkar, glador och gamar. Dessutom var vi i ett fågelområde som heter Camargue. Där tittade vi på flamingos, många flamingos. Det är häftiga fåglar. I samma område fanns det också ibis med sin långa näbb och en massa hägrar. Många av hägrarna var sorter som vi inte har hemma i Sverige.

1 kommentar:

Cicki sa...

Vilken häftig bro. Ni verkar ha en underbar resa. Härligt.