söndag 24 juli 2011

Kaninvakt

Denna söting bor i vår trädgård just nu. Sedan vi avlivade katten har Martin pratat om diverse olika djur. Mamma, vill du ha en sån? Mamma, vill du ha en sån? Nej, jag vill inte ha något husdjur just nu. För att stilla hans djurbehov sökte jag efter något djur att passa en eller ett par veckor i sommar. Det finns ju alltid djurägare som ska resa bort ett tag och på ett par veckor tror jag djurbehovet är botat.
Så i tisdags flyttade denna söta kaninen in hos oss. Det är en riktigt social och trevlig kanin. Den bor i en stor bur i trädgården. Dessutom står det kompostnät runt buren så att det blir en hage. Där kan han springa omkring och krafsa och äta gräs. Ibland får han gå runt i hela trädgården, men då i sele.
Martin var eld och lågor innan kaninen skulle komma och första dagarna, men redan har djurbehovet gått över. Kaninen är kvar hos oss till slutet på denna veckan. Sedan räknar jag med att slippa tjat om någon kanin i alla fall.

1 kommentar:

Maud/En bok om dagen sa...

Och de lever i evighet, de små rackarna. Vår kanin är inne på sitt nionde år nu och det spelar ingen roll hur söt och rar han är, han ska ändå ha buren städad och mat vareviga dag... ;-)