torsdag 30 april 2009

Blomkål med russin och pinjenötter

På begäran kommer här receptet på blomkål med russin och pijenötter. Först tyckte jag att kombinationen lät lite konstig, men eftersom det bara innehöll goda ingredienser så kan det ju inte bli helt fel. Det blev gott!
Receptet kommer från Ekolådan.

1 blomkålshuvud i små buketter
salt och peppar
2-3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 msk russin
2 msk pinjenötter

Lägg blomkålsbuketterna i en kastrull, täck med vatten och tillsätt 1/2 tsk salt. Sätt kastrullen på medelstark värme och koka i 2-3 minuter. Häll av.
Häll olivolja i en stekpanna och lägg i en hel, skalad vitlöksklyfta. Fräs den på medelstark värme i någon minut utan att den får färg. Ta upp vitlöken och lägg i blokålen, russin och pinjenötter. Låt puttra i ett par minuter. Rör om då och då. Smaksätt med salt och peppar.

Andra bloggar om: , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack för receptet. Måste testa det.