söndag 19 april 2009

Tovning

Idag har jag varit på Hemslöjdens familjesöndag. Idag stod det tovning av fyrfotadjur på schemat. Det var trevligt och alla jobbade på med sina olika djur, både vuxna och barn.

Vi kardade först ullen och våttovade sedan kroppsdelarna till våra djur. Delarna syddes sedan ihop med garn. Tanken är att djuren ska hänga på en pinne så att de kan gå och röra sig.
Överst på bilden syns Martins skunk och framför den syns min....ja, vad är det? Mest liknar den nog en åsna, men det kan också vara en korsning av några olika djur. Jag hann inte helt färdigt idag. Jag ska hänga upp den på en pinne och kanske ge den en svans.

Det är kul att tova. Det är häftigt vad man kan forma till av ullen. Martin tyckte också det var kul. Till hösten ska han börja på scouterna och jag ska börja som ledare för hans åldersgrupp i stället för dom stora barnen. Då kanske vi skulle kunna göra sånna här fantasidjur. Hantverk är ju en del av scoutverksamheten och djur är ju en annan del, alltså blir det perfekt.

Andra bloggar om: , , , , ,

3 kommentarer:

Veronica Tingvall sa...

Vad fint! Jag måste prova på lite våttovning. Jag nålfiltar ju mest...

Hoppas du haren skön kväll. Kram/Veronica

Maud/En bok om dagen sa...

Det finns en bok om hur man nålfiltar olika hundraser - det kan kanske vara något att testa? Om inte annat så kanske man kan få lite inspiration till olika kroppsdelar till fantasidjur...

Camilla sa...

Ja jag har sett sånna torrtovade hundar. Dom är jättefina. Jag nåltovar gärna mer. Jag har ara provat lite grann.
Men jag tror att våttovning är lättare för mindre barn. Nålarna är så vassa och går lätt av.