söndag 5 april 2009

Äggbakelser

Här kommer receptet på äggbakelserna. Jag missade som vanligt att fotografera mina så jag lånar en bild från matklubben. Receptet kommer också från matklubben.

Ingredienser
3 stora ägg
1 1/2 dl strösocker
3/4 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

Smörkräm:
125 g smör
1 3/4 dl florsocker
1 äggula
2-3 droppar citronessens
3 tsk vaniljsocker

Garnering:
3 dl vispgrädde
1 msk strösocker
persikohalvor (Del Montes inlagda i sockerlag)

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Täck en långpanna (30x40 cm) med smörpapper.Vispa ägg och strösocker i 5-6 minuter med elvisp på högsta hastighet.
Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver i en skål. Sikta ner mjölblandningen i äggvispet och rör försiktigt tills det blandat sig.
Bred ut smeten jämnt på smörpappret. Grädda i 225 grader 5 minuter. Kolla så att inte kakan bränns.
Under tiden du gräddar kakan, fukta en ren kökshandduk och lägg ut den på skärbrädan. Ta ut kakan och stjälp upp den på den fuktade handduken. Lossa nu det övre smörpappret medan kakan är varm. Om det inte lossnar, lägg en blöt handduk på smörpappret så går det lättare att dra av. Låt kakan svalna.

Öppna persikoburken och lägg halvorna i en sil. Låt persikorna rinna av väl.

Vispa under tiden ingredienserna till smörkrämen med elvisp. Bred ut över kakan och rulla ihop den. Låt den ligga inrullad i handduken cirka 15 minuter.

Vispa grädden med sockret. Skär 6-9 stycken (2-3 cm) tjocka skivor av rulltårtan. Bred grädden på rulltårteskivorna och täck med grädden runt om.
Garnering:Avsluta med att lägga en persikohalva på varje skiva med grädden. Ät och njut!

Inga kommentarer: