torsdag 26 juni 2014

Trädgårdsbilder

Och idag kommer de utlovade bilderna från trädgården.
Det går verkligen framåt nu. Snart har vi ett altandäck på backsidan. Det ska bli tak över delar av altanen, men det blir senare. Vid sidan av altanen kommer plattgången från framsidan, men det kommer att behövas något trappsteg för att binda ihop de båda.
Här, mitt på gaveln, har vi lämnat ett litet hål. I det hålet ska det växa en björnbärsbuske som ska klättra upp på husväggen.
Det kanske inte syns så tydligt på bilden, men intill huset blir det en altan till. Plattorna där ligger annorlunda för att skilja sig från gångarna. Där ska det stå ett par stolar och ett litet bord så att man kan njuta av förmiddagsfikat i solen, innan solen hunnit till baksidan.
Trots att mycket börjar bli färdigt så finns det mer kvar. Idag levererades en massa sten till muren som ska bli på framsidan. Det ser inte så kul ut, men så länge det går framåt känns det ändå bra.

Något så här stort arbete har vi inte gjort med huset sedan vi köpte det för 20 år sedan. Det var verkligen behövligt att göra något åt både det ena och det andra. Sakerna hänger ju ihop så det hade inte blivit bra att fixa en sak i taget. Det ska bli skönt när det är färdigt. Då får det vara nog med renoveringar och tomtfixande för ett bra tag framåt.

1 kommentar:

Maud/En bok om dagen sa...

Det blir väldigt fint! Bra jobbat! :-)