lördag 14 juni 2014

En geocachingpromenad

En dag utan något planerat och med fint väder. Det fick bli en promenad i skogen, i kombination med en del geocachande. Vi åkte ett par mil söderut från Linköping, till skogen utanför Rimforsa.
Till största delen gick vi på små grusvägar och stigar.
En bit gick vi över ett hygge. Det gick mycket bättre att gå än vad det först såg ut som.
När vi väl kom upp på höjden så var det fin utsikt ner över en liten sjö.
Hur promenaden blev styrdes förstås av hur geocacherna låg. Det blev en trevlig och omväxlande promenad med många olika typer av gömmor. Dels fanns det de väldigt vanliga plastburkarna.
Under en stor sten låg denna hemsnickrade låda. Större än de flesta gömmorna. Kul att det ändå går att gömma så stora lådor i skogen.
I en gran hängde denna märkliga kotte. Det är en hembygd kotte med en loggbok inuti.
 Till en av gömmorna behövdes det skruvmejsel för att komma åt loggboken. Det satt fast en skruvmejsel på burken så det var inget stort hinder.
En av burkarna satt med magnet på den mittersta bropelaren. Det var bara att ta av strumpor och skor och vada ut. Som tur var så var det inte djupt och vattnet var behagligt ljummet.
Under promenaden tog vi en paus och lagade lunch. Det blev linsgryta kryddad med vitlök och chili. Den kunde varit lite mer kryddad, men det är ändå mysigt att laga och äta ute.

Dagens tur blev ett lyckat näräventyr!

Inga kommentarer: