måndag 23 juni 2014

Vad pratar ni om vid matbordet?

Ibland äter någon kompis till barnen här. Inget planerat, bara sådär en vanlig måltid. Vi pratar på som vanligt om allt möjligt och ofta om en massa grammatik.

Idag hade Martin en kompis här. Vi pratade på lite som vanligt, men ingen grammatik denna gång. Vi avhandlade väl en del om dagen som varit, om maten, om några mobilspel och säkert en del annat. Mot slutet av måltiden säger kompisen: "Så kul att höra er prata. Hemma pratar dom alltid om matte." Han har två matteforskare till föräldrar :)

Tänk vad spännande att få höra andra familjers middagskonversation. Tänk om man kunde sitta med som mus i ett hörn och tjuvlyssna på andra familjer. Undrar om det är stor skillnad på vad det pratas om vid olika middagsbord?
Diskuterar tandläkarparet olika sorters tänder och olika spännande lagningar som de gjort under dagen? Diskuterar kassörskan kunderna som handlat konstiga saker? Diskuterar grävmaskinisten hur fint hål han grävde idag och hur stora stenar han stötte på? Det är ju inte så konstigt om barnen hamnar i ungefär samma yrke som föräldrarna. De får det ju inmatat med maten.

1 kommentar:

Trillingnöten sa...

Ja, men visst är det lustigt! Familjer pratar säker om olika saker beroende på intresse! Spännande för barnen att få en inblick i andra familjers prat också!