söndag 27 januari 2013

Skidor och skratt

Vilken underbar helg jag har haft! Jag har varit på skidteknikläger hos Sportkullan, precis som förra året. Det började med att jag och en kompis som bor 20 mil bort ville göra någonting tillsammans. I år var vi ett helt gäng med vänner och vännernas vänner. Många av oss var med även förra året.

I torsdags tog vi oss till Evertsberg. Där bor vi max 50 meter från Vasaloppsspåret. Man blir inspirerad bara av att vara där. På fredagen körde vi två teknikpass där vi övade att få fram höfter och axlar på rätt sätt. Vi åkte på en skida och övade balansen. Slutligen övade vi på att akta tanter som kan ha trillat i spåret, det vill säga övade på att kliva ur spåret mitt i nerförsbacken och sedan i spåret igen. Mycket träning och mycket skrattande.
Under fredagen var det ganska kallt så det gällde att hålla igång för att inte frysa. För att inte frysa i ansiktet var vi fint tejpade. Kvällen avslutades med bad i vedeldad badtunna. Då var det -24 grader i luften. Härligt att sitta där och titta på stjärnorna och ha trevligt.

Under lördagen körde vi ytterligare två teknikpass. På förmiddagen tränade vi stakning och under eftermiddagen tränade vi backe, upp och ner. Man orkar verkligen ta i lite till när någon åker bredvid och skriker på en i uppförsbacken. Efter de två träningspassen var vi ganska möra och njöt ordentligt av massage och myskväll med god mat.
Idag avslutades lägret med ett lite längre distanspass då vi fick tillfälle att öva på alla tekniker vi lärt oss och framför allt fick vi tillfälle att se ännu mer av det fina vasaloppsspåret. Alla valde sträcka efter sin förmåga. Jag och tre till åkte från Mångsbodarna, förbi Risberg till Evertsberg. Det blev 24 km härlig skidåkning.

Så mycket bra skidåkning, så mycket bra tips och så många skratt! Vill du förbättra din skidåkning så kan jag verkligen rekommendera Sportkullan.se som drivs av tre superhärliga systrar. Den fjärde systern och föräldrarna hjälper också till. Alla är lika duktiga och trevliga.
Tack både ledare och alla goa deltagare för en bra helg!

2 kommentarer:

Trebarnsmamman sa...

Verkar superroligt! Undrar om jag gett dig länk till min privata blogg? Maila mig om inte!

Trillingnöten sa...

Smart med tejp på ansiktet! Har aldrig tänkt på det!