söndag 6 januari 2013

Träning v.s. träning

I fredags testade jag något nytt. Jag var sugen på att gå på lunchgympa och det fanns spinning och coreboll att välja på. Cyklar gör jag så mycket ändå fram och tillbaka till jobbet så jag valde coreboll. Lite mag- och ryggstyrka kan ju aldrig vara fel.
Det var kul att göra något annat, men det var inte alltid helt lätt att ballansera på den där bollen. Det kändes att magen och ryggen fick sig en omgång, men ändå var jag knappt svettig när passet var slut. Det kändes som att jag inte tränat alls. Det gav mig inte alls den där energikicken som träning oftast ger mig.

Idag var jag ute och sprang 7,5 km i mitt lagom tempo. Det är inte så att jag är helt slut efteråt, men det känns ändå att jag verkligen gjort något. Kläderna är svettiga och benen lite trötta och jag känner mig så där himla nöjd med mig själv. Yes, jag fixade det idag också!
Sedan i fredags har det cirkulerat många tankar genom huvudet om träning jämfört med träning. Jag vill inte bara springa. Dels så behöver kroppen träna lite styrka och smidighet också och framför allt är det roligare att göra lite olika saker. Men att bara träna styrka på ett pass ger inte mig tillfredsställelse. Det är nog helt enkelt inte min grej. Ett corepass skulle naturligtvis kunna kombineras med en kortare löprunda, men så mycket tid har jag inte på lunchen i alla fall.
De "vanliga" gympapassen jag brukar gå på är nog min grej. Då får jag kombinationen av kondition och styrka. När det står någon i mitten och hejar på tar jag i lite mer än när jag tränar själv. Perfekt för mig! Även i fortsättningen får det bli gympa i kombination med längdskidor, löpning och cykling. Sedan hoppar jag väl på och provar något annat då och då. Jag kanske till och med vågar mig in på ett gym någon gång.

2 kommentarer:

Trearnsmamman sa...

Core-träning kan bli precis hur jobbigt som helst ju svårare du gör det. Om du gör alla övningar med bäckenknip så lovar jag att svettpärlorna tränger fram ;)

Sedan tror jag att du förknippar träning med endorfinkicken du får av vissa former av träning. Endorfiner är absolut inte fel, men det är inte den enda formen av träning. Jag är också den typen av människa som vill ha endorfin-kicken som bekräftelse på att jag tränat. Men träningsvärk dagen efter är också en härlig bekräftelse och det får jag av exempelvis core-träning. Bäst är att simma exempelvis fjärilsim för mig, då får jag både core-träning och endorfiner. Lycka till med träningen!!!!!

Trillingnöten sa...

Och du, variation är ju bra! Det lyckas du riktigt bra med!