onsdag 30 januari 2013

Ny jacka

Jag har länge saknat en bra skaljacka som jag kan använda året om. Den ska användas till vardags, vid cykling, vid skidåkning, vid vandring och nästan jämnt. Jag hade en bra för många år sedan, men den är sedan länge utsliten och har trasig dragkedja så den är inget alternativ längre. Jag har ändå inte kunnat göra mig av med den gamla jackan eftersom den var så bra och inte har blivit ersatt.

För några veckor sedan började jag ta tag i saken. Jag gick runt till stadens friluftsbutiker och beskrev mitt behov för expediterna. Två av tre butiker hade inga bra alternativ som jag gillade. Den tredje butiken hade en jacka som jag gillade, men ville fundera lite över. Sedan gick dagarna och det har inte blivit av att köpa någon jacka.
 Så igår gick butiken med "min" jacka i konkurs. Klockan 11 skulle utförsäljningen börja. Det var alltså hög tid och läge att köpa den där jackan.När jag kom till butiken ett par minuter innan öppningsdags så var det kö runt hela torget. Butiken är ganska stor så alla kom ändå in på en gång. Jag gick direkt fram och grabbade tag i "min" jacka. 30% rabatt på priset känns ju bra, men det är förstås tråkigt att denna bra butik med bra saker och bra service behövde gå i konkurs.
Jackan är en blå 3-lagers skaljacka från det svenska företaget Klättermusen. Idag har jag använt jackan och känner mig väldigt nöjd. Nu kan jag nog slänga min gamla, eller så är den bra att ha kvar...

1 kommentar:

Cicki sa...

Vilken tur du hade att den fanns kvar. Lite rabatt är ju inte heller dumt att få.