onsdag 16 januari 2013

Gympremiär

Idag har jag gjort premiär på gymmet. Martin har länge pratat om att han vill gå på gym. De flesta gym har åldersgräns på 13 eller 16 år. I höstas hittade jag ett där barn från 10 år får träna i vuxens sällskap och efter att ha fått en introduktion.
Idag var vi på introduktionen. Det var en trevlig och hjälpsam instruktör. Vi började med uppvärmning på crosstrainer och cykel. Sedan gick vi igenom tio övningar för att köra igenom de viktigaste delarna av kroppen. Det var diverse maskiner där den ena såg mer komplicerad ut än den andra. När man väl trasslat in sig i maskinen på rätt sätt så var övningarna ganska lätta att göra. Jag menar inte att det inte var tung träning, jag menar bara att det var inte så svårt att göra övningen på rätt sätt.
Efter att ha gått igenom övningarna körde vi alla övningar själva ytterligare en gång och avslutade med några minuters konditionsträning. Jag gissar att jag kommer att få träningsvärk i morgon. Det brukar ju komma som på beställning så fort jag gör något nytt.
Jag förstår mig inte på de som kör all sin träning i ett gym på enformiga maskiner, men det är ett bra komplement. Martin tyckte det var bra så på söndag kör vi igen. Kul att kunna göra det tillsammans. Får väl se hur stora delar av familjen jag får med på söndag.

1 kommentar:

Trillingnöten sa...

Kul att göra sånt där tillsammans!! Och de kanske har fria vikter också? Det finns mycket roligt att göra med sånt :)