söndag 13 januari 2013

Fiaspelsturnering och utflykt

Helgen rullar på med lite blandade aktiviteter.
I går var det den årliga fiaspelsturneringen. Efter två kvalomgånger och en final så blev Cissi vinnare, men vi fick alla priser. Hembakade kakor var priserna, inte dumt alls :)

Idag åkte vi iväg på en liten cachrunda i trakterna kring Västra Harg några mil hemifrån. Där i skogen hittade vi denna jättesten. Det är jag som sitter under stenen på bilden.
Det var öppet under stenen så att det gick att krypa från ena sidan till den andra. Inte konstigt att stenen fått namnet trollstenen. Att hitta sånna här ställen är det bästa med geocachingen.
Nästa stopp var vid en liten sjö. Cachen hittades snabbt och sedan lekte vi en stund på isen. Martin och jag provade långfärdsskridskorna men det var onödigt mycket snö på isen. Det känns lite läskigt att åka när man inte ser isen även om vi flera gånger konstaterade att isen var minst en decimeter tjock.
Efteråt satt vi på bryggan och fikade. Att ha med sig fika är viktigt, även på små utflykter. Det är hög mysfaktor att sitta i stillheten och dricka varmt te och äta smörgås. Ingen blåst och några få minusgrader. Solen kunde fått titta fram, men det var skönt ändå.

2 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Helgen gick verkligen inte av för hackor! Fiaspelsturnering lät speciellt rolig tycker jag! Speciellt när alla får pris.

Cicki sa...

Vilken fantastisk sten. Vi kallade sådana där stenar för jättekast. Att det var jättarna som kastat dem. Det låter mycket mer spännande än att skylla på inlandsisen.....:-)