lördag 2 februari 2013

Introduktion till studentlivet

Idag började vi med att åka ner på stan och uträttade ett par ärenden. När vi ändå var på stan passade vi på att fika där också.
Halva fiket var stängt för renovering så det var ont om sittplatser inne. Det gjorde inget för det fanns sittplatser ute i solen. Riktigt skönt att sitta ute och fika.
Efter stan åkte vi vidare för att titta på studenterna från tekniska högskolan. Idag hade de pulka tävlingen Valla Saucer Rennen. Tävlingen är med hembyggda åkdon ner för en backe. Några var välbyggda, men inget vidare att åka ner för backen med.
 Andra fungerade bättre...
Tävlingen hålls oavsett om det är snö, is eller lervälling i backen. Just i år var det isgata så ganska många "råkade" åka utan något att åka på. Det var kul att titta och framför allt vill vi visa barnen varför man ska läsa vidare på högskola/universitet. Det är klart att det kan ge en bra utbildning, men det ger också några roliga år med studentliv.
Som pausmusik spelade studentorkestern LiTHe Blås och "baletten" dansade. Lika kul varje gång att se dessa glada musikanter och dansare! Det är lite som att vara student igen, men utan pluggångesten.

1 kommentar:

Magnus Runesson sa...

Snö det skall man väll inte ha? ;-)