måndag 21 november 2011

Ullared

Idag och i morgon har Cissi och Martin studiedag så att de är lediga från skolan. Vi passade på att utnyttja det för att åka till GeKås i Ullared. Båda två ville gärna åka dit. Mannen följde också med men tillbringade största delen av dagen med att jaga cacher i stället för att jaga fynd.
Det var mycket folk trots att det var vardag och före lön. Vad gör folk, har de inte ett jobb att sköta? Trots att det var mycket folk så var det inga köer varken in i affären, till toaletten, till provrummen eller till restaurangen. Det kan nog vara betydligt värre.

Cissi handlade mest. Det hon blev allra nöjdast med var hennes "onepiece" eller "jumpsuit", det vill säga en hel overall. Hon hade den på sig i bilen på vägen hem. Hela hon strålade för att den var så skön att krypa in i. På henne såg det inte så tokigt ut, men jag har inga planer på att köpa någon till mig.

Jag köpte en del träningskläder så nu måste jag träna ännu mer. Dessutom blev det några julklappar och lite kläder till övriga i familjen och en del annat som är bra att ha. Vi handlade inte några jättemängder.
Hela fenomenet med Ullared är fantastiskt. Det är helt sjukt, men också helt genialt. Allting är så välordnat så det bara flyter på. Folk kan gå runt och handla hur mycket som helst som de behöver och också en massa som de inte behöver. Egentligen är det förstås helt sjukt att åka så långt för att handla, men det var en trevlig utflykt.
Vid restaurangen hittade vi en legomodell över GeKås. Modellen var nog två gånger fyra meter. Bilderna i detta inlägget är från modellen. Kul med alla detaljer som kundvagnar, kassor, folk och några som inte riktigt hörde dit. I kön in stod en gris och en djävul.

Dessutom pågick filmning i butiken idag. Jag antar att filmningen var till tv-programmet Ullared. Jag har sett några avsnitt och kände igen Morgan och vad nu den andra killen heter. Idag gick de två runt och handlade och blev filmade. Jag gick inte fram och vinkade, så ni behöver inte titta på programmet. Men visst är det hela en otroligt smart PR-grej.

1 kommentar:

Anton Ymer (pseudo) sa...

Det är Rickard och Martin som har byggt modellen. Den innehåller 1000 minifigurer. Det finns en liten ruta i legoversionen av butiken, i den rutan står de i form av två små figurer och vinkar.