lördag 26 november 2011

Trött efter scouthajk och en del annat

Sitter här och gäspar och försöker hålla ögonen öppna en liten stund till. Jag hade en mycket omtumlande fredag som jag fortfarande försöker varva ner efter. På eftermiddagen stressade jag runt för att få ihop det sista innan scouthajken och att få till scouternas årliga adventsförsäljning på ICA. (Adventsförsäljningen beskrev jag så bra 2008 så den tänker jag inte skriva om igen.)

Mitt i allt detta, 20 minuter innan jag förväntades vara på plats på ICA, när jag bara skulle få i mig lite mat först så ringer telefonen med ett viktigt samtal. Efter det samtalet satt alla nerver utanpå och jag försökte samla ihop mig igen samtidigt som jag flaxade runt för att få till maten och lyckas äta den på ingen tid alls.

Fortfarande i en hastighet av 120 for jag till ICA och sedan vidare till scoutgården för att ta hand om 15 vilda scouter. Vi hade en bra kväll med lekar, ljusspår, popcorn och lägerbål. Vid lägerbålet bevisade vi att man kan sjunga 7-stämmigt (eller så) genom att försöka sjunga samma sång samtidigt i samma stämma. Tur att jag är tondöv!

Så småningom blev det sovdags. Scouterna somnade ganska snart, men inte jag. Allt for omkring i hjärnan och det tog många timmar att somna. Just när jag somnat kom en ledsen scout som behövde tröst en stund. Sedan var jag ju klarvaken igen. Så småningom somnade jag några timmar till. Nu känns det att det inte blev så många timmar som det borde varit.

Hajken fortsatte idag på förmiddagen med frukost, promenad i skogen och en stunds avkoppling med att tälja på lite pinnar. Det blev en kort, men lyckad hajk. Det viktigaste för barnen är ju att få sova över så en stund på kvällen och en stund på förmiddagen var tillräckligt.

Nu ska jag ta det lugnt och koppla av i morgon för att ladda för en fullspäckad vecka.

1 kommentar:

Trillingnöten sa...

Kul att åka ut med scouter så där, men jag kan tänka mig att det är väldigt intensivt! Jag tänker bara på om jag skulle fara iväg med min klass en kväll...ojoj! Bra jobbat!