onsdag 12 januari 2011

Överfulla bussar

Nu har jag skrivit till Östgötatrafiken för att försöka förbättra vardagen för mina barn. Är jag en gnällig mamma då? Nej, jag känner mig mer omtänksam än gnällig. Så här skrev jag:

Jag har två barn som åker med ”gymnasiebussen” 242 varje morgon från Kärna kors klockan 7.35. Det är många gymnasieungdomar och grundskoleelever på Engelska skolan och musikskolan som åker med den bussen från Kärna kors. Hela terminerna är bussen i stort sett full redan när den kommer till Kärna kors. Det innebär att nästan alla som går på vid Kärna kors och senare hållplatser får stå upp varje dag. Är detta ett säkert sätt att färdas?

Idag var bussen helt fullsatt och ingen fick stiga på. Dessutom var buss 13 som går lite senare, och inte går ända fram, full och tog inte heller upp passagerare. Detta innebar att mina barn kom för sent till skolan, vilket inte är okej upprepade gånger.


Till hösten kommer det att bli ännu fler passagerare på denna buss eftersom Engelska skolan utökar med ytterligare en årskurs. Dessutom blir barnkullarna som börjar gymnasiet de närmaste åren större vilket också medför fler passagerare.

Jag tycker att Östgötatrafiken ska lösa problemet med överfulla bussar omgående, innan det händer en olycka. Hade det varit vuxna passagerare så hade ni inte kunnat hålla på så här. Visa samma respekt för ungdomarna som pendlar varje dag.

2 kommentarer:

Mamma Vilja sa...

Jag tycker att det var bra och tydligt skrivet. Som förälder måste man ju reagera. Bra gjort!

Trillingnöten sa...

Jättebra! De måste ju verkligen göra nåt!