onsdag 26 januari 2011

Livet som scoutledare

Förra onsdagen var första gången med scouterna denna termin. Den grupp jag är ledare för består av 20 stycken 9-åringar. Just nu har vi det väldigt bra och är 6 stycken ledare. Nästan väl många, men å andra sidan är det skönt att kunna vara borta någon gång.

Förra onsdagen kändes det mest som kaos. Det blev bara rörigt och barnen fick för mycket fritt spelrum. Då är det svårt att samla ihop gruppen igen. En del av detta kan säkert förklaras med att det var första gången på terminen. En stor orsak var också att vi ledare inte hade pratat ihop oss ordentligt. Ingen var riktigt ansvarig. Delat ansvar blir liksom inget ansvar, vilket inte fungerade så bra.

Idag var det två som var ansvariga och hade planerat en massa kul lekar och samarbetsövningar. Vi ledare hade pratat ihop oss innan och alla ansträngde sig för att få till ett lugn och hålla ihop kvällen. Det blev mycket bättre så det finns hopp om att denna terminen ska kunna bli bra. Nästa vecka blir det pulkaåkning och korvgrillning!

1 kommentar:

Trillingnöten sa...

Visst är det så att planering är A och O :) Ibland fungerar det ändå inte och det är frustrerande. Det gäller att ha en plan B och C och ibland en D :)