måndag 24 januari 2011

Lite kvällsenergi

Vissa kvällar blir det ingenting gjort, förutom det där som måste göras förstås som att laga mat och natta barn. Men så ibland så kommer det en omgång energi. Då gäller det att ta tillvara den. Idag jobbade jag lite längre eftersom det inte var min tur att hämta på fritids. När jag kom hem var maten färdig. Skönt att bara kunna sätta sig vid bordet och äta.

Sedan kom det en sån där omgång med energi. Jag bakade tekakor och kardemummaskorpor. Det var färdigt (förutom lite tid i ugnen) lagom när det var dags att lägga Martin. Eftersom han kom i säng i tid idag hann vi läsa riktigt långt. Jag läste högt i nästan en timme.

Martin vet hur han ska göra för att jag ska läsa länge. Han ligger och grejar med mitt hår. Det är så skönt så jag fortsätter att läsa och läsa. Just nu har vi nyligen börjat läsa i Redwall - Cluny Gisslaren av Brian Jacques. Det verkar vara en bok som passar honom som högläsningsbok. Just nu börjar det bli spännande när de elaka råttorna snart kommer anfalla de fredliga mössens kloster.

1 kommentar:

Trillingnöten sa...

Barnen är duktiga på att känna av en och göra det man tycker om för att få som de vill :) Men man gör det gärna emellanåt. Mysigt att läsa högt så länge!