lördag 23 januari 2016

Skridskor och skidor

Väderprognosen för de närmaste tio dagarna visar plusgrader. Det hotar snön som ligger nu. Det är ju lite lagom med snö så att det går att åka skidor. Vädret går ju inte göra något åt så det är bara att göra det bästa av situationen.

Efter jobbet på fredagen, innan det blev mörkt, åkte vi skridskor på isovalen. De flesta sjöar har ju is, men tyvärr ingen bra skridskois då snön frusit fast på ytan. Isovalen är då ett bra alternativ, speciellt när man är några stycken så att man kan åka runt och prata. Efteråt följde vännerna med hem till oss där vi hjälptes åt att fixa mat. En mycket bra fredag!

Idag planerar jag att åka skidor med Cissi. Hon har inte åkt på många år så det ska bli roligt. Det blir ett par varv på golfbanan. Imorgon tänkte vi utnyttja sjöisen för att besöka en geocache där man måste ut på vattnet för att komma åt den. Det kommer troligen inte gå att åka skridskor, men vi kan gå på isen (gå på vatten!).

Det gäller att ladda med ljus när det går eftersom jag sitter inne och jobbar under i stort sett alla ljusa timmar på vardagarna. Denna veckan har det å andra sidan börjat märkas att det blir ljusare och ljusare.

Inga kommentarer: