lördag 9 januari 2016

Återträff för scouter

Helgen efter första arbetsveckan efter julledigheten firar jag som "barnvakt" och "servicemamma" i vår scoutgård. I höstas var Martin på ledarutbildning för scouter i åldern 13-14 år. Han var supernöjd och scouterna har fortsatt att hålla kontakt. Det kom på tal att ha en återträff och vi har en bra scoutgård att vara i. Jag och en mamma till drog igång och bjöd in. Våra två söner har förstås varit delaktiga i att planera, bjuda in och handla.
I fredags kom 11 tjejer. Märkligt att det bara var tjejerna som kom på återträffen, förutom våra två grabbar. Mycket av helgen går ut bara på att umgås och ta det lugnt. Under dagen idag, på lördagen, har de varit i pulkabacken och på flygvapenmuseet. Nu efter att ha gjort och ätit pizza så tar de det lugnt och spelar spel.

Jag och den andra mamman finns mest till hands. Vi har inte behövt rycka in så mycket mer än att vi har skött mycket av köksarbetet, förutom det som scouterna hjälpt till med. Vi har dessutom hunnit med att åka skidor (medan barnen åkte pulka), handarbeta, läsa och prata.

I morgon avslutas hajken med städning, utelekar och hamburgergrillning till lunch. Hoppas att scouterna haft en bra helg.

Inga kommentarer: