söndag 17 januari 2016

Klädkammaren

För ett par veckor sedan skulle dottern iväg på skidsemester och lånade ihop varma underställ av oss andra. Jag letade då fram både underställen som används ofta och de längst in som inte är framme så ofta. Dottern blev varm och hade en bra skidsemester, men jag insåg att vi hade fått småkryp som gillade ull. Efter att jag läst på så verkar ett sätt att bli av med krypen vara att frysa dem i en vecka och städa garderoben.

Förra helgen letade upp allt i ull som fanns i klädkammaren och hängde ut det på altanen.

Samtidigt tinade Mannen växlarna på cykeln så vi hade kläderna på altanen och cykeln i vardagsrummet. Helt normalt?

Denna helgen var det dags att ta in kläderna, men först en rejäl städning av hela klädkammaren. När klädkammaren var tömd så var sovrummet helt fullt. Det får plats mycket i en klädkammare. Allt mellan resväskor, extratäcken, träningskläder, sysaker och alla vanliga kläder.

Klädkammaren städades, vilket var behövligt. Sedan kan man ju inte bara stoppa in allt igen utan att rensa. Vi kom igång ordentligt och det slutade med att vi gallrat bort kläder som ihopvikta staplades till var sin stapel på drygt en meter. Dessutom en lite annat småskräp som slängdes direkt. Klädhögarna sorterades i tre högar; slänges, skänkes och "tyg som går att använda". Jag kanske gallrar ytterligare i tyg-högen så småningom.

Det läskiga är att det knappt syns någon skillnad i klädkammaren. Jo, det är lite luftigare men på en före- och efterbild skulle du inte se någon skillnad.

Inga kommentarer: