lördag 15 augusti 2015

Skänninge

Det går att geocacha på en massa olika sätt. Idag hängde vi cyklarna på bilen och åkte till den lilla staden Skänninge på Östgötaslätten. Där cyklade vi runt och loggade cacher.
De flesta gånger jag varit i Skänninge har varit i början på augusti då den jättestora Skänninge Marknad pågår. Hela stan är då full med marknadsstånd och folk. Man går mitt genom centrum, men ser ingenting av staden. Att cykla runt är ett bra sätt att få se både centrum och en del kringområden. Kul att se en "ny" stad som ändå ligger så nära hemma.

I centrum märker man tydligt att det är en gammal stad som vill bevara känslan av det gamla. Det är kullersten, gammal kyrka, små butiker med stort nostalgivärde. Jag hittade till och med skylten "Radionostalgi" utanför ett hus. Stan visade sig också ha små fina broar över ån och bra cykelvägar både här och där.

Vi åkte hemifrån direkt efter frukost så efter att ha loggat sex cacher passade det bra att fika på bokcafét mitt i stan. Gammalt hederligt fik med kaffekoppar, hembakat, kontantbetlaning och lugn.

Stärkta av kaffet cyklade vi vidare i några ytterområden. Vi passerade en fin liten konstgjord sjö med bad och stora grönytor runt. Det finns tydligen modernare delar av stan också för vi passerade en del nya villaområden. De flesta cacher vi loggade var lätta. Det var bara någon enstaka vi fick leta lite mer efter och en som krävde klättring, men bara lätt trädklättring.
Dagens sista cache fanns inne i denna övergivna jordkällare som bevakades av en välvuxen tistel. Därmed hade vi loggat 15 cacher. Vi hängde på cyklarna på bilen igen och körde hem för en sen lunch. Den sena lunchen passade bra för Martin och hans kompisar som varit uppe halva natten och därmed ätit frukost sent. Skönt att man kan behålla sommarkänslan lite genom att rucka lite på mattiderna.

Inga kommentarer: