onsdag 25 mars 2015

Pizzabakning

I går kväll hade vi scoutmöte med våra scouter som är 14-15 år. Då testade vi olika sätt att baka pizza utomhus. Dels hade vi botten av köpt tortilla och dels botten av pizzadeg gjord på bakpulver.
Dessutom testade vi olika tillagningssätt. På folie ovanpå stormkökets stekpanna med en bit folie som lock. Det gick bra, men tog en stund så det går åt ganska mycket bränsle till en ganska liten pizza.
Med en pizzasten ovanpå glöd i en eldkorg och med lock från en klotgrill, det fungerade också. Det gick åt ganska mycket glöd så att avståndet till stenen inte blev för stort. När vi väl fått stenen varm så gick det fort och smidigt att grädda pizzorna.
Enklast och utan en massa specialsaker var ändå att baka pizzan på folie ovanpå ett galler på eldstaden. Jag placerade gallret lite vid sidan om den stora elden, med lite glöd under. Pizzan täcktes med folie som lock, men det hade kanske inte behövts.

Det var roligt att prova och jämföra några olika metoder. Hur pizzan än lagades så smakade den väldigt bra.

Inga kommentarer: