söndag 15 mars 2015

Legostädning

Lego är roligt för alla åldrar, men är ändå mest för de yngre barnen. Martin har haft lega i hela sitt rum. Små bitar sprider ut sig överallt. Nu har han inte byggt på länge så vi har bestämt att bära ner det mesta legot till källaren. Blir man byggsugen så är det ju bara att hämta.
Redan förra helgen började Martin och jag med detta projektet. Vi letade upp (nästan) alla bitar till en viss legosats som skulle vara kvar uppe i rummet. lite mysigt att sitta på golvet och hjälpas åt med att hitta rätt bitar. Nackdelen är att det samlas så mycket damm och skräp bland legot, och på golvet när det är fullt med saker.

Igår plockade vi ytterligare med legot och började ställa ut det utanför Martins rum. Idag tog vi tag i det ordentligt. Hyllor och skrivbordet tömdes och dammades. En del saker ställdes tillbaka och annat slängdes. Hela tiden hittade vi fler legobitar. Martin ålade också in under sängen och även där gjordes logofynd mitt bland dammet.

Något annat som vi hittade överallt var strumpor. Martin tar gärna av sig strumporna och lägger dom precis där han är. Det blev en liten hög med strumpor efter att vi städat färdigt.
Nu är rummet snyggt städat och dammsuget och legot har burits ner i källaren. Hoppas att det blir lättare att hålla ordning nu när det inte är lika mycket småsaker att försöka hålla ordning på.

Inga kommentarer: