söndag 6 juli 2014

Varför göra det lätt för sig?

Man skulle kunna tänka ut allt i förväg och komma på alla smarta lösningar innan man drar igång ett projekt. Eller så kan man dra igång och så ser man hur det artar sig och kläcker idéer med tiden.

Vi har ju dragit igång stora dränerings och trädgårdsprojektet. Det rullar på framåt och det mesta verkar lösa sig. För någon vecka sedan var snickaren här och spikade ihop altangolvet. Ungefär samtidigt pratade jag med grannen. Han var så nöjd att han kommit på att han kunde förvara deras kajaker under sin farstu. "Att jag inte tänkt på det tidigare", sa han.

Jag gick och funderade på det där ett tag och tittade på vårt altanbygge. Så plötsligt inser jag att det borde fungera att ha våra kajaker under altan. Vid det laget var altangolvet redan byggt. Idag tog vi tag i det där och började mäta och jo det borde gå om man tar bort några centimeter sand.
Kunde vi inte kommit på detta liiite tidigare?
Nå väl, vi kan ju inte riva altanen och börja om. Jag hämtade i stället liggunderlag och gav mig in under altanen med spaden. Sedan har vi hållit på mer eller mindre hela dagen med att åla omkring och flytta sand. Jag gissar att vi kommer att få träningsvärk på en massa spännande ställen i morgon.
Det hade varit betydligt lättare att gräva bort sanden om man kunnat stå upp i stället för att åla under altanen.
Nu har i alla fall våra kajaker fått ett fint bo under altanen. Den gamla altantrallen får tjäna som "golv".  Där ligger kajakerna skyddade från sol och regn. Hoppas att de ska trivas!

1 kommentar:

Maud/En bok om dagen sa...

Smart!
Och så fick du ett gratis pass gympa av något slag som hade haft ett väldigt fräsigt namn på gymmet... :-)