söndag 27 juli 2014

Scoutläger Wild & Crazy

Stora delar av gårdagen gick åt till att packa och stuva bilen inför veckans scoutläger och Mannens cacheturer. Vi började på morgonen med att ta fram lite personlig utrustning så som sovsäckar och kläder.

Eftersom vi skulle ha med både en takbox och en kajak så var det dags att få fast detta på taket. Vi insåg snart att takboxen ville ha tätt mellan lastbågarna (de extra balkarna man sätter dit på tvären på bilen) och kajaken ville ha långt mellan lastbågarna. Jag gick då bort till grannen (som också har saab och som är scout men som inte ska med) och lånade en lastbåge till. Med tre lastbågar borde det gå att få ihop.

Takboxen skruvades på. Vilket är lite meckigt. När vi sedan skulle lyfta upp kajaken insåg vi att lastbågarna var olika höga och den högsta satt i mitten, vilket inte var bra för kajaken. Det löstes genom att ha dubbla "kuddar" under kajaken så att den kom upp en bit till.

När detta var klart åkte vi till scoutgården och stuvade in all gemensam packning så som tält, kök, vattendunkar, sjukvårdsväska, brandsläckare, kastruller, pirra och en del annat. Som väl var såg det ut att rymmas plus att vår packning såg ut att rymmas.

Framåt kvällen packade vi ihop resten av vår personliga packning och stuvade in det  också. Nu är bilen FULL. Jag hoppas på att få in necessären...och en persons packning till. Sedan drar vi till Wild & Crazy i en vecka med åtta personer från vår kår.

Inga kommentarer: