onsdag 16 juli 2014

Jylland

Just nu är vi på bilresa i Danmark, närmare bestämt på Jylland. Planen var att vi skulle till Tyskland och Holland också, men vi får väl se om det blir mer än Tyskland. Skönt att man kan planera om och göra som man vill.

Det finns så mycket att göra och se här på Jylland. Vi hade kunnat roa oss ytterligare en vecka här. Nu väljer vi och vrakar och försöker hinna med så mycket som möjligt och förhoppningsvis hinna med att ta det lugnt också. Hittills har det inte varit strålande väder så då hinner man mer för det är inte lika skönt att bara sitta och njuta.
Vi har tittat på sand i olika former, sanddyner, sandstränder, sandstatyer, mer sanddyner och Jyllands nordligaste spets i Skagen. Vi har tittat på bunkrar och andra rester från andra världskriget. Vi har också plockat fina stenar på stranden medan Atlanten slog in mot stranden. Det var förbjudet att bada just där och det var inte svårt att förstå varför när man tittade på vågorna.
Det var många fina stenar som ville följa med oss hem. Vi skulle kunna gå där och leta fina stenar hur länge som helst.

Igår gick Martin och drömde om att åka på Safari. Han hade tänkt sig i Afrika eller Sydamerika. Vi råkade hitta att vi skulle bo precis i närheten av Givskuds Zoo (som förr hette Lejonparken). Där åker man på Safari med bilen mitt bland Giraffer, Zebror, Antiloper, Lejon och en massa andra djur. Vi sa ingenting utan planerade ett besök där i hemlighet. Martin blev mycket nöjd och vi andra hade också trevligt.

1 kommentar:

Cicki sa...

Det låter som ni har det härligt. Njut ordentligt.