fredag 25 juli 2014

Kajaktur på Skiren

Idag var det bf, det vill säga barnfritt. Alla barnen var på sina aktiviteter så vi kunde planera vår vuxentid hur vi ville. Planen blev att paddla ihop med vänner i närheten av deras sommarstuga. Vi steg upp på morgonen, inte i ottan men ändå ganska tidigt för att vara semester. Medan vi höll på att göra oss färdiga att åka så ringde vännerna och sa att de var tvungna att ställa in på grund av ett migränanfall. Trist, men sådant är livet ibland.

Vi var inställda på att paddla och var ju ändå på gång så vi planerade raskt om från att köra en timme söderut till att köra en timme norrut. Vi körde till sjön Skiren utanför Finspång. Kring den sjön finns det många, många geocacher som är utlagda för att tas från sjön. Alltså passade färdsättet kajak utmärkt.
Vi började paddelturen vid en badplats. I början så satt det soldyrkare på var enda klippa men när vi kommit bort en bit så hade vi sjön helt för oss själva. Mysigt och roligt när det hela tiden hände saker då vi loggade cacher regelbundet under hela dagen.
 Det var en mycket vacker flikig sjö med klippor, stup, näckrosor och tallskog. Solen gassade och vi paddlade. En lunchpaus med dopp och ett avslutande dopp blev det.
Där emellan var vi ur kajakerna ganska många gånger för att gå några meter upp på land och logga en cache. Det var bara en av cacherna som vi lyckades logga sittande i kajaken.
Några enstaka satt lite besvärligare till. Men vi lyckades logga alla utom en som vi försökte på. Det var vid en som det satt soldyrkare just på den stenhällen som vi ville leta vid.
Det fanns så många cacher att vi inte hann med alla, så vi får chansen till en tur till på detta trevliga ställe.

Inga kommentarer: