söndag 25 maj 2014

Vårmarknad på skolan

Igår var det vårmarknad på Engelska skolan där Martin går. Under en lördag förmiddag fylls hela skolgården med stånd där klasserna gör allt för att få in pengar till sina klasser som kan användas till klassresor eller någon annan klassaktivitet. Det finns loppisar, ponnyridning, sumobrottning, "Smartare än 5A"-tävling, bilsimulator, chokladhjul, kasta vattenballong, manuell enarmad bandit och försäljning av allt ätbart från hamburgare till fika eller sockervadd.

Varje år är det lite stökigt i klasserna innan för att försöka hitta på det mest originella och som på ett lätt sätt kan ge bra med pengar. Matrins klass hade en bilsimulator (tv-spel) där man kunde tävla om priser och så sålde de pannkakor och smothies. Försäljningen gick bra!

Även om det känns struligt och bökigt innan så är det en så mysig grej. Väl där på den dagen så är alla så engagerade, både elever, föräldrar och lärare. Det sprudlar av energi och engagemang på hela skolgården. Man går runt och småpratar med andra föräldrar och lärare. Naturligtvis passar man på att både fika och äta lunch. Det är väldigt trevligt!

En del lärare ställer upp mer än andra. En populär lärare, som till vardags är mycket strikt och alltid har kostym på sig, ställde upp både på pajkastning och vattenballongkastning. Det var inte han som kastade utan det var han som satt och blev kastad på. En glad stämning och den klassen hade lätt att sälja sina vattenballonger. Vädret var väldigt varmt så det var nog inte helt fel att få några vattenballonger på sig.

1 kommentar:

Trillingnöten sa...

Kul med lite händelser utöver vanligt klassarbete! Tror att det stärker sammanhållningen på skolan också!