lördag 17 maj 2014

Liten utflykt

Fint väder och fortfarande kaos (om än något mindre) i trädgården. Då valde vi att packa ner gasköket och lunchen och åka på utflykt i stället. Först besökte vi en pytteliten marknad och bakluckeloppis. De få stånden hade vi snart tittat på. Jag fick i alla fall med mig två tomatplantor, två burkar honung och fika i magen, så helt lottlös blev jag inte.
Efter det åkte vi till Slattefors sluss. Där, intill vattnet och den nytjärade slussporten, satt vi och lagade lunchen. Det blev potatismos med salta-biten-kött i. Ingen delikatessmiddag men med en morot till förrätt och en liten kaka till efterrätt så blev alla mätta.

Salta biten är ett slags konserverat nötkött. Det är smidigt och gott att ha med utomhus. Tyvärr råkade vi läsa på burken idag. Där står att det är "halal", vilket innebar att Cissi nästan vägrade äta. Hon höll med om att det var förmildrande att vi inte visste om det när vi köpte burken. Nu kommer vi inte att köpa den sortens kött fler gånger. Jag undrar om det alltid varit "halal" eller om det är något som tillkommit på senare år?

Inga kommentarer: