tisdag 13 maj 2014

Beslut kräver energi

Idag var jag toktrött när jag satt på jobbet. Det var dyningarna efter helgen. I lördag upptäckte jag att jag gjort fel när jag skissade vår nya altan. Jag har på något vis tänkt fel så måttet ut från huset blev för långt. Plötsligen hade min skiss blivit verklighet och plintarna var nergrävda...på fel ställe.

Hela lördag eftermiddag och natten var jag så arg, ledsen och besviken. Det värsta var att det fanns ju egentligen ingen annan än mig själv att anklaga, även om jag kan tycka att någon skulle ha reagerat. Eftersom jag ändå inte kunde sova så var jag uppe och gjorde en ny skiss över både altanen och framsidan. Jag tänkte plötsligt om på flera sätt och hittade till slut nya lösningar på både framsidan och altanen.

Efter att sedan lyckats sova några timmar och funderat en sväng till på förmiddagen så kände jag mig till slut ganska till freds med den nya planen. Det var en del saker som vi inte riktigt fått till på den tidigare planen som nu föll på plats. Det blir nog bra när det väl blir färdigt, men jösses så mycket energi som går åt till allt funderande.

När jag pratade med killarna som gör jobbet och diskuterade nya planen och nya lösningarna så konstaterade dom att ibland är det bra att det tar lite tid med jobbet så att man hinner fundera några varv. Det håller jag helt med om för jag kan inte innan lista ut precis hur det ska bli. Jag tycker ändå att de har jobbat på bra. Nu är dräneringen klar och de förbereder för att lägga plattor och grus.

3 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Men oj, ritar du alltså planen själv? Fantastiskt! Jag är imponerad. Såna där saker skulle jag aldrig våga mig på just för att jag är rädd att det ska bli fel .)

Camilla sa...

Jag skissar mest upp hur vi vill ha det. Sedan får plattläggare och snickare fixa detaljer. När det gäller altanen så skulle jag bara rita upp ytan som var som förut + 1,5 meter. Över det ska det vara ett tak, men det får snickaren konstruera så att det håller.

På bilden ser det kanske ut som att hela trädgården är uppgrävd, men så är det inte heller. Det är delar av framsidan, ena sidan och närmast huset på baksidan. En hel del, men ändå en hel del som är som förut.

Maud/En bok om dagen sa...

Det blir garanterat superbra när det väl är klart!