onsdag 30 april 2014

18 år och myndig

Idag fyller Cissi 18 år. Två myndiga barn, hur gick det till?!

Jag tror att Cissi har längtat efter den här dagen för idag ska allt göras. Vi har fixat med ändrat mobilabonnemang. Hon har skrivit teorin för körkortet (ja, det gick bra). Och i kväll blir det studentfest på högskolan med pojkvännen. Äntligen får hon följa med!

Man kan tro att hon skulle vara lite nervös inför körkortsteorin, men det var inte där fokus låg. Fokus låg på att få till ett bra kort till körkortet. Det ska ju användas i 10 år så det är viktigt (i en 18-årings ögon).

Hon bestämde med kompisen så att kompisen kunde sminka henne. Hon åkte extra tidigt till skolan för att hinna bli sminkad. Att den där korkade mamman inte ser skillnad på om hon är osminkad, sminkad eller välsminkad, det har inte med saken att göra. Här gäller det att satsa på att bli bra på fotot.

Väl vid teoriprovet så var hon i väldigt god tid. Fotot fick man fixa själv i en automat. Efter varje foto kunde man själv välja om fotot var ok eller om man ville ta ett nytt. Inget kö vid automaterna så gissa vem som stod där lääänge? Hon tog många, många kort innan det blev ett som hon var nöjd med. Bättre att vara pinsam i fotoautomaten i en timme än att ha ett pinsamt foto i 10 år (i en 18-årings ögon). Skönt att jag har blivit tillräckligt gammal för att inte bry mig; "Titta, jag fastande på kortet. Bra, då är vi klara."

Inga kommentarer: