tisdag 8 april 2014

Potatissoppa

Jag vet att jag har en blogg. Jag tänker ofta på den och på vad jag skulle kunna skriva om, men ibland hinns det inte med. Senaste veckan har det inte hunnits med. Veckan har fyllts med jobb, löpcoach, scouthajk, styrelsemöte, 80-årskalas (40+40), övningskörning och en del annat.

Idag tänkte jag i alla fall berätta om min spännande son. I fredags kom Martin hem från skolan och sa:
- På måndag kan jag laga maten. Jag ska laga sådan potatissoppa som vi gjorde på hemkunskapen. Den är vegetarisk och med mycket lök i.

Jag tappade hakan men försökte hålla god min. Saken är ju den att han helst petar bort varje liten lökbit ur maten. Han är dålig på att äta grönsaker så vegetarisk blir det sällan. Han är inte förtjust i soppa. Då kan ni förstå att jag blev ganska förvånad.

I måndags när jag kom hem var Martin bekymrad för vi hade ingen purjolök hemma. Jag tyckte att han kunde gå till ICA och köpa en. Visst, sa han som inte gillar lök och som ogärna går och handlar.

Sedan lagade han potatissoppa och den blev jättegod så han fick mycket beröm. Han lagar den gärna igen. Så kan det gå när skolan "lurar" våra barn!

2 kommentarer:

Cicki sa...

Kul! Det är ungefär som när man lurar sambon att gilla trasmattor....:-)

Trillingnöten sa...

Åh vad roligt att höra detta! Perfekt! PRECIS så ska det ju vara. Skolan ska ge inspiration och kunskap. Vad roligt att han själv tog intiativet hemma!